5 cyklotrás pre rodiny s deťmi v okolí Bratislavy

5 cyklotrás pre rodiny s deťmi v okolí Bratislavy

Ste rodina cyklistických nadšencov a bývate v Bratislave alebo okolí? Aj keď sa vám môže zdať, že táto lokalita cyklistike nepraje, je to omyl. V okolí hlavného mesta môžete nájsť veľa skvelých cyklotrás vhodných pre rodiny s deťmi. V dnešnom článku sme vybrali tých 5 najlepších.

1. Cyklotrasa Bratislava - Senec

Chodíte radi na výlet do Senca alebo jeho okolia, ale túžite s deťmi vyraziť na bicykle? Nie je to problém - táto cyklotrasa prepája obe! Ak by ste chceli vyraziť na túto cyklotrasu, rátajte, že váš cyklovýlet bude trvať asi 2 až 3 hodiny. Začína sa v Bratislave pod mostom SNP, odkiaľ sa vydáte na Dunajskú cyklotrasu. Dostaneme sa tak k jazerám na Zelenej vode odkiaľ sa ide cez lodenicu v Zálesí. Ďalej pokračujte cez Ivanku pri Dunaji, Bernolákovo, Novú Dedinku a Tureň až úspešne dorazíte do Senca.

2. Cyklotrasa Bratislava - Wolfsthal (hrad Devín z druhej strany Dunaja)

Ak bývate v Bratislave alebo okolí, určite dobre poznáte hrad Devín. No viete, ako vyzerá z druhej strany? Tak na konci tejto výpravy to zistíte! Cyklovýlet môžete začať priamo v Bratislave, kde sa vydáte na cyklotrasu EuroVelo 6. Prídete po nej až do rakúskeho Wolfsthalu, odkiaľ sa napojte na cyklotrasu do mesta Hainburg. Do pol hodiny by ste mali prísť k lesu, odkiaľ pokračujte iba malú chvíľku pešo. Uvidíte hrad Devín z tohto brehu Dunaja a krásnu okolitú prírodu.

3. Cyklotrasa Bratislava - Schloss Hof

Keď deťom poviete, že budete bicyklovať k zámku, určite budú nadšené z nového dobrodružstva. Celá cesta tam aj späť Vám nezaberie ani 3 hodiny, avšak záleží to aj od zastávok. Začína sa na hrade Devín, kde môžete zaparkovať auto kúsok pod hradom. Pokračujte k modernej rozhľadni na Devínskej kobyle. Odtiaľ budete schádzať do Devínskej Novej Vsi a na Most slobody, ktorým prekročíte cez hranice do Rakúska. Cestu zakončíte na malebnom zámku Schloss Hof.

4. Cyklotrasa Bratislava - Lamač

Chcete si s deťmi zašportovať, no nemáte veľa času alebo vaše deti ešte nevydržia tak dlho na bicykli? Tak to máme pre vás ideálne riešenie v podobe tejto cyklotrasy. Začína sa pri Červenom moste, neďaleko autobusovej zastávky Patrónka. Ďalej sa vydajte po modrej značke popri lese. Prídete na Železnú studničku, neskôr Kačín, Krupý vrch až sa dostaneme do Lamača, kde cesta končí. Trasa má niečo cez 7 km a zvládnete ju za cca 45 min, v závislosti od toho, odkiaľ vyrazíte. Po ceste máte samozrejme možnosť občerstvenia či iných príjemných zastávok a výhľadov.

5. Cyklotrasa Devínska Kobyla - Devín

Ak vás to aj s deťmi ťahá do prírody, odporúčame vám vyraziť na túto cyklotrasu. Jej začiatok je na bratislavských Dlhých dieloch, odkiaľ pokračujete po červenej značke. Po absolvovaní dlhšieho stúpania sa na Devínskej Kobyle môžete pokochať nádherným výhľadom. Po zelenej značke následne zídete z Devínskej Kobyly, pokračujete po žltej značke a dostanete sa až do Devína, kde si môžete dopriať zaslúžené občerstvenie.

Prajeme pekný výlet!

Všetky komentáre