5 najlepších doplnkov na letnú cyklistiku

5 najlepších doplnkov na letnú cyklistiku

Leto je pre cyklistov obdobím, keď môžu naplno využiť krásne počasie a dlhé dni na jazdu po mestách, lesoch či horách. Aby bola vaša letná cyklistika čo najpohodlnejšia, bezpečná a zábavná, pripravili sme pre vás výber piatich doplnkov, ktoré by nemali chýbať vo vašej výbave.

1. Kvalitná cyklistická prilba

Bezpečnosť je na prvom mieste. Kvalitná cyklistická prilba je nevyhnutným doplnkom, ktorý chráni vašu hlavu pri pádoch a nehodách. Pri výbere prilby dbajte na správnu veľkosť, ventiláciu a pohodlie. Moderné prilby sú tiež vybavené technológiami ako MIPS (Multi-directional Impact Protection System - Viacsmerový systém ochrany pred nárazom), ktoré zvyšujú ochranu pri náraze.

2. Hydratácia na cestách

V lete teploty dosahujú stále vyššie čísla a preto je dôležité dbať na dostatočný príjem tekutín. Cyklistická fľaša s držiakom na rám bicykla je základným doplnkom pre každého bikera. Pre dlhšie trasy zvážte aj hydrovak, ktorý vám umožní mať neustály prístup k vode bez nutnosti zastavovať. Niektoré modely hydrovakov sú navyše vybavené úložnými priestormi na ďalšie doplnky a občerstvenie.

3. Slnečné okuliare

Slnečné okuliare nie sú len módnym doplnkom, ale aj ochranou pre vaše oči pred UV žiarením, vetrom, prachom a hmyzom. Vyberte si okuliare s polarizovanými sklami, ktoré zlepšia váš výhľad a znížia oslnenie. Ergonomický dizajn moderných cyklistických okuliarov zabezpečí, že vám okuliare budú pevne sedieť aj pri náročných jazdách.

4. Cyklistické oblečenie

Správne cyklistické oblečenie výrazne prispieva k pohodliu počas jazdy. Investujte do cyklistického dresu a kraťasov, ktoré sú vyrobené z priedušných a rýchloschnúcich materiálov. Kompresné ponožky a rukavice s gélovými vložkami zlepšia nielen komfort, ale aj výkon. Nezabudnite ani na ľahkú vetrovku pre prípad náhlej zmeny počasia.

5. Multifunkčný nástroj a opravná sada

Nikdy neviete, kedy budete potrebovať opraviť alebo nastaviť svoj bicykel na cestách. Majte preto vždy so sebou jeden multifunkčný nástroj alebo cyklistickú sadu, ktorá obsahuje imbusové kľúče, skrutkovače, náradie na reťazovú prevodovku a ďalšie nástroje. Ak chodíte na dlhšie jazdy, výbavu doplňte o lepiacu sadu na opravu defektov, náhradnú dušu a minipumpu, aby ste boli pripravení na každú situáciu.

Letná cyklistika prináša nespočetné množstvo radostí a zážitkov, no je dôležité byť aj dobre pripravený. Vyššie zmienené doplnky vám zabezpečia bezpečnú, pohodlnú a kvalitnú jazdu. Navštívte náš e-shop a vybavte sa tými najlepšími produktmi pre vašu letnú cyklistiku.

Všetky komentáre